fredag, 14 mai 2021
 
 
«»
Mai 2021
MTOTFLS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Feil
  • XML Parsing Error at 1:3568. Error 9: Invalid character

Da er det på tide å gjøre en litt grundig men generell statusoppdatering igjen.. Jeg bor nå på Levanger, studerer sykepleie og skal om ikke alt for lenge begynne på siste året der.  Tulla bor med meg her, og er en voksen dame men fremdeles frisk og rask, og takk for det!  Bjarte og jeg er tilbake sammen igjen, men han bor på Askøy, og planen er at jeg skal flytte sørover når jeg er ferdig utdannet. 

Nenya bor fremdeles hos politiparet i Oslo, og de er blitt eiere av henne.  Alle trives godt med det.  Siden de har plagdes med hennes innbilt, har de valgt å kastrere henne.  Aynï var som kjent på fôr til en famlie som ikke kunne ha henne lenger, men nå bor hun hos søsteren til faren i huset.  Hun er fremdeles familiehund, og elsket av alle.  Det blir ikke noe kull på henne, da hun ikke lot seg parre.  Pga at hun ikke kunne brukes til agility som jeg ønsket, ikke kunne parres, og vi generelt gikk dårlig overens, pluss at hun begynte å fyke på Tulla uten forvarsel, gjorde at jeg valgte å selge henne til hun som nå har henne. 

Ellers går det både opp og ned på oppdretterfronten.  Fasit er avlivet pga gemytt; han var en usikker type, og når en hund biter mer eller mindre uprovosert, er ikke avlivning feil.  Før den tid rakk han å konkurrere i lydighet og gjorde det ganske bra der.  Han trente også bruks og var passe brukandes der.  Hedda har jeg ikke hørt noe i fra, så der vet jeg dessverre ingenting.  Casino lever livets glade dager på samme sted som hun alltid har gjort, og ut i fra bilder på Facebook ser jeg henne ofte på toppturer i nærområdet.  Hun har også vært på agilitykurs.  Buddy brukes til jakt, og jeg har hørt at han er blitt en skikkelig flink jakthund!  Ellers sies det at han er verdens snilleste hund..  Buffy er godkjent ettersøkshund, og er ellers familiehund.  Fra hennes eiere har jeg bare hørt lovord, og det er jeg selvsagt utrolig glad for.  Katta i huset derimot, har flyttet hjemmefra, den trivdes ikke med Buffy den stakkars.  Jeg har en slu plan om å låne henne med meg på en utstilling, slik at hun kanskje kan bli NVCH med tid og stunder, vi får se hva et nytt år vil bring.  Ero har nettopp fått B-godkjenning som redningshund, og vi regner med at neste år blir han A-godkjent og ferdig utdannet redningshund!  En kastrering måtte til før han klarte å konsentrere seg nok til å samarbeide med eieren sin, men nå klarer han det til gjengjeld kjempebra.

Loke er et kapittel for seg selv.. De første eierne hans ville omplassere han, og jeg fikk heldigvis gjøre det.  Loke bodde hos meg noen uker, og jeg syntes han var en flott hund, og det gjorde ikke noe om jeg måtte beholde han en stund til... Men Frank Vidar fra kennel Lagopus Mutus var en av de veldig mange som tok kontakt og var interessert i en voksen hannhund.  Jeg tok sjansen på at Loke ikke ville gjøre skam på oppdretteren sin, og sendte han avgårde til sørlandet.  Der ble han røntget fri for HD, øyelyst fri, og stilt ut.  Noen blodspor gikk han også, men trenger visst litt mer trening.  Det tok ikke mange utstillingene før Loke var Norsk Utstillingschampion, og gjett om jeg var både glad og overrasket!!?!  Julaften i 2013 ble det født valper etter han på samme kennel, og vi er selvsagt veldig spente på å skulle følge de videre. 

Jeg hadde egentlig tenkt å trappe ned på hundeholdet enn så lenge, men det kribler i meg etter å begynne konkurrere igjen, stille ut, være aktiv med hund.. Så hvis alt går bra, kommer det en liten sak i hus om en drøy måned.  Man vet det er realistisk når Bjarte har begynt å tenke på navn....

Leave a CommentTrackback

Du har ikke anledning til å legge igjen en kommentar til denne artikkelen.